Polimer teknolojisi nasıl ilerledi? Kompozit sektöründe trend nereye gidiyor? Hangi alanlarda kullanılıyor ve nanokompozitlerin kullanımı ile ne amaçlanıyor?
Polimer Fiziği Takım Lideri Dr.-Ing. Gökhan Bakış’ın webinarımızda paylaştığı bilgilerden yola çıkarak hazırladığımız infografik yayında! Tüm soruların cevabı için inceleyebilirsiniz:
Günlük yaşamda bizleri her alanda saran giyilebilen ve giyilemeyen tekstillerin, malzeme teknolojileri ile buluştuğunda savunma sanayiinden otomotiv sektörüne, tüketici elektroniğinden medikal uygulamalara kadar çok farklı alanlarda kendilerine nasıl yeni misyonlar edindiğini konuştuk. Sürdürülebilir elektronik tekstil uygulamalarını ve tekstil algısının yakın gelecekte nasıl şekilleneceğini “Yapısal Kompozitlerden Akıllı Giyilebilir Cihazlara: Yeni Nesil Tekstiller” başlıklı webinarda Dr. Elif Ozden Yenigun, PhD Yenigün’ün paylaştığı bilgileri derlediğimiz infografik de yayında! Yeni nesil tekstil teknolojilerine yakından bakmak için inceleyebilirsiniz.
İleri teknoloji seramikleri çağımızın en temel ihtiyaçlarından biri olan global enerji ihtiyacının giderilmesine ve yeni nesil enerji teknolojilerinin geliştirilmesine ne ölçüde katkı sağlıyor ya da sağlayabilir? “Üretimin Geleceği ve Yeni Malzemelerin Keşfi” gündemi etrafında gerçekleştirdiğimiz webinarları özetlemeye devam ediyoruz. “Enerji Teknolojilerindeki Gizli Kahramanlar: İleri Teknoloji Seramikleri” webinarında öne çıkan bilgileri infografikte görebilirsiniz.
Katmanlı imalatta dünya bugün hangi noktada?
3Dbaskı pazarını nasıl bir gelecek bekliyor? 3 boyutlu baskı ve katmanlı imalat pazarında fırsatları anlamak mümkün mü? 3D baskı hangi teknolojileri ve uygulamaları kapsıyor?
“Endüstriyel Katmanlı İmalatta Yenilikçi Malzemeler ve Prosesler” webinarından süzülen bilgilerin yer aldığı, tüm soruların cevabını ve daha fazlasını içeren bir infografik hazırladık. İnceleyebilirsiniz:
Doğa, günümüz mühendisliğinin kullandığı proseslerin aksine, aşağıdan yukarıya doğru (bottomup) ve daha enerji verimli prosesler ile özgün malzemeler geliştirmekte. Aynı zamanda toksik olmayan, çok fonksiyonlu ve çevresine cevap verebilen (duyarlı) malzemeler sentezleyebilme kabiliyetine sahip.
Biyomimetik malzemeleri ve doğayı taklit ederek türetilen bir tasarım motifini izleyen sentetik malzemeleri konu alan “Yeni malzemelerin geliştirilmesinde biyomimetik süreçler” webinarından süzülen bilgilerin yer aldığı bir infografik hazırladık.
Üretimin Geleceği ve Yeni Malzemelerin Keşfi gündemi altında yaptığımız webinarları deşifre etmeye ve paylaşılan bilgileri infografik olarak sizlerle paylaşamaya devam ediyoruz. “Üç Boyutlu Biyoyazıcılarla Doku ve Organ Biyobasımı: Güncel Uygulamalar & Yeni Malzemeler” başlıklı webinarda Dr.Buğra Ayan'ın paylaştığı bilgileri derlediğimiz infografik de yayında! Biyo malzeme ve Biyobasım teknolojilerine bakmak için inceleyebilirsiniz:
Üretim teknolojilerinde yaşanan değişim ve dönüşümler nelerdir? Covid-19 sonrasında endüstride neler oldu? Endüstriyel dönüşüm ile elde edilen kazanımlar neler olabilir?
“Endüstriyel Üretim Dönüşürken İnsan-Makine Etkileşimi: Bugün ve Gelecekteki Teknoloji Trendleri” başlıklı webinarımızda Dr. Erdem Öğüt’ün aktardığı bilgilerle hazırladığımız infografik yayında! İnsan-makine etkileşimi ile bugün ve gelecekteki teknoloji trendleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için inceleyebilirsiniz.
Doç. Dr. Caner Şimşir’in sunumu ile “Bütüncül Tasarım” kavramından yola çıkarak malzeme bilimiyle imalat ve tasarımın bütünleştirilmesi gerekliliğine, yeni nesil alaşımlardan bilgisayar ortamında alaşım tasarımına, malzeme tasarımında yapay zekâ ve “büyük veri” uygulamalarına ve bu gelişmelerin yarattığı yeni fırsatlara uzanan bir vizyon yolculuğuna çıktık.
Yapay zeka alanında son 10 yılda yaşanan gelişmeler üretim süreçlerindeki #otomasyon trendini hızlandırırken niteliğini de değiştirdi.Geçtiğimiz aylarda yayınladığımız “Endüstriyel Üretimde Yapay Zeka ve Otomasyon” başlıklı webinarımızda eskiden endüstriyel robotlar ve yazılımlar için çok karmaşık sayılan görevlerin, artık yapay zeka ile kazanılan beceriler sayesinde insana en az seviyede ihtiyaç duyulacak şekilde otomasyona alınabildiği üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirmiştik. Kıdemli Yapay Zeka Mühendisi ve Teknoloji Lideri Dr. Enes Bilgin’in aktardığı bilgiler doğrultusunda Ideaport Yıldızlarından Nur Evşan Özbilir, Cemre Şahin ve Simge Şişman tarafından hazırlanan #infografik yayında!